15 послів виступили на підтримку Маршу рівності в Києві, планованого на червень

15 послів у своїй заяві закликають поліцію і владу Києва підтримати й захистити право ЛГБТІ і тих, хто їх підтримує, на проведення Маршу рівності, який планується на 18 червня в столиці України.

У спільній заяві посли Австрії, Бельгії, Канади, Данії, ЄС, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Великої Британії та США висловили сподівання на мирне проведення такої акції в столиці України й інших містах.

«Тема цьогорічного Маршу рівності, який планується на 18 червня 2017 року в Києві – «Країна для всіх!». Після мирного проведення заходів минулорічного КиївПрайду і цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення», гаслом якого було «Шануймо розмаїття», ми закликаємо всіх скористатися цим успішним досвідом і продовжити підтримку рівності в Україні… Дипломатична спільнота планує спостерігати за маршем і долучитися до нього, що відображатиме нашу відданість справі просування прав людини та рівності. Пропонуємо представникам громадянського суспільства та бізнесу також висловити свою підтримку», – йдеться в заяві.

Посли наголошують, що міжнародна спільнота продовжує висловлювати занепокоєння щодо безпеки представників ЛГБТІ в Україні, хоча й визнає «суттєвий прогрес на шляху визнання й захисту прав людини».

На знак солідарності з ЛГБТІ-спільнотою 17 травня кілька дипломатичних представництв у Києві вивісять прапор кольорів веселки, щоб відзначити Міжнародний день протидії гомофобії та трансфобії, йдеться в заяві.

У серпні минулого року під час «Маршу рівності» за права ЛГБТ в Одесі, який відбувся попри заборону Одеського окружного адміністративного суду, поліція повідомила про затримання 20 людей, які намагалися завадити проведенню маршу.

12 червня 2016 року в центрі Києва «Марш рівності» відбувся без інцидентів, але із залученням значної кількості поліцейських.

За даними Міжнародної асоціації лесбійок і геїв (ILGA), напади на лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів усе ще поширені в багатьох країнах, крім того, одностатева сексуальна активність залишається злочином у 72 країнах.

17 травня у світі відзначають Міжнародний день боротьби проти гомофобії і трансфобії у зв’язку з тим, що 17 травня 1990 року гомосексуальність була виключена з Міжнародної класифікації хвороб.

 

 

 

ваша думка про статтю: