За допомогою шуфрича і бродського ахметов захапає річковий вокзал Києва

richkovyi-volzal

Будівля Київського річкового вокзалу, яка перебуває у власності компанії, пов’язаної з колишнім головою Держпідприємництва Михайлом Бродським та депутатом Верховної Ради від «Опозиційного блоку» Нестором Шуфричем, у 2018 році може перейти у власність банку ПУМБ із групи СКМ олігарха Ріната Ахметова.

Відповідно до даних із реєстру прав на нерухоме майно, будівля вокзалу перебуває в іпотеці. У 2013 році банк ПУМБ із групи СКМ Ріната Ахметова надав кошти у розмірі 85,5 мільйона доларів товариству з обмеженою відповідальністю «РС Девелопмент». Публічне акціонерне товариство «Київський річковий порт» виступило поручителем, заклавши будівлю річкового вокзалу до 2018 року. І якщо «РС Девелопмент» не поверне цю суму, банк ПУМБ у 2018 році отримає будівлю.

За словами юриста Богдана Боровика, вірогідність того, що «РС Девелопмент» не поверне кошти, дуже велика: «Вона має деякі ознаки, які можуть свідчити про те, що ця компанія, так би мовити, фіктивна. У неї нема ніякої діяльності, в неї нема реального офісу, немає жодної інформації в інтернеті про цю компанію».

Більше того, у реєстрі судових рішень журналісти знайшли інформацію, що фірму «РС Девелопмент» використовували службові особи компанії «Нафтогазвидобування» для виведення коштів за кордон. «Нафтогазвиобування» також контролюється Рінатом Ахметовим через ДТЕК.

«Таким чином «РС Девелопмент», повязана із Ахметовим через «Нафтогазвидобування», є боржником перед банком ПУМБ із групи СКМ того ж Ахметова. А у заставі – будівля річкового вокзалу. Чи залишиться вокзал у власності Шуфрича і Бродського, залежить від того, чи віддасть сумнівна компанія з орбіти Ахметова 85,5 мільйона доларів банку з орбіти Ахметова», – підсумовують журналісти.

Раніше Правда України повідомила, що будівля столичного річкового вокзалу перейшла у власність Нестора Шуфрича та Михайла Бродського.

Правда України

ваша думка про статтю: