Керівництво держкомпанії Укрбурштин створило мережу незаконного видобування і продажу сонячного каменю

Укрбурштин

Вилучені правоохоронними органами в Рівенській області у вівторок 2,6 тонни бурштину належать державній компанії “Укрбурштин” і компанія готова через суд домагатися його повернення, заявила арбітражний керуючий компанії “Укрбурштин” Олена Левкович на прес-конференції в середу.

“Ми будемо подавати до суду, щоб повернути нам цю сировину”, – сказала вона.

Левкович пояснила, що компанія знаходиться в процедурі санації і не має можливості самостійно проводити геологорозвідувальні роботи на ділянці площею понад 1 тис. га, на який вона має всі необхідні дозвільні документи. Для цих робіт “Укрбурштин” залучив три приватні компанії, з якими уклав відповідні договори.

Левкович пояснила, що вилучений бурштин був підготовлений для проведення експертизи, яка повинна була встановити, що це дійсно бурштин, і визначити стартову ціну для його продажу.

Для продажу бурштину компанія “Укрбурштин” почала пошук торгуючої компанії.

За словами Левкович, продаж бурштину було схвалено комітетом кредиторів компанії, а виручені гроші повинні були піти на погашення боргів “Укрбурштин”.

Арбітражний керуючий зазначила, що правоохоронним органам було своєчасно надано всі необхідні документи, що підтверджують законність видобутку цієї партії бурштину.

За словами Левкович, в середу вранці заплановано засідання суду, на якому представники правоохоронних органів будуть просити суд дозволити арешт партії бурштину та мікроавтобуса, в якому він знаходився.

Як повідомлялося, у вівторок спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила в Рівенській області 2,6 тонни бурштину. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що цей бурштин був добутий незаконно і готувався до контрабандного відправлення за кордон. Його вартість за попередніми оцінками становить близько $3 млн.

Правда України

ваша думка про статтю: