Внесена ясність щодо можливості завантаження безкоштовної копії Windows 10

Windows 10

У той час як існує деяка плутанина з приводу можливості отримання Windows 10 користувачами піратських копій, компанія Microsoft вирішила внести ясність щодо можливості завантаження безкоштовної копії нової операційної системи, реліз якої відбудеться 29 липня.

Всім вже відомо, користувачі операційних систем Windows 7 і Windows 8.1 завантажать Windows 10 в якості безкоштовного оновлення, але Microsoft оголосила про нову можливість отримання Windows 10 безкоштовно.

Генеральний менеджер Microsoft і керівник програми Windows Insider Габріель Оул (Gabriel Aul), регулярно висвітлює в офіційному блозі хід підготовки Windows 10 до релізу, повідомив, що всім хто, встановив на комп’ютер останнім превью Windows 10 (білд 10130) і використовують аккаунт Microsoft Account, реєстрований для участі в програмі Windows Insider, остаточна версія операційної системи Windows 10 (і всі наступні релізи) буде надана безкоштовно.

Оул підтвердив це в Твіттері поряд з деталізацією нового способу в офіційному блозі: «Оскільки ви користуєтеся складанням Insider Preview з прив’язкою до аккаунту MSA (Microsoft Account), який ви використовували при реєстрації, ви отримаєте фінальну версію Windows 10 безкоштовно в активованому режимі. Після успішної установки цієї збірки ви зможете також провести чисту установку на комп’ютер, якщо захочете почати з «чистого аркуша».

Ті, хто використовує версію Enterprise превью Windows 10 Insider, отримають оновлення до версії Windows 10 Enterprise в центрі Volume Licensing Service Center з подальшою активацією. Опція безкоштовного оновлення для цього випадку не передбачена. Виробникам комп’ютерів теж доведеться платити за отримання OEM-копій Windows 10.

Компанія оголосила, що на відміну від попередніх версій Windows, інсайдерська програма Windows Insider Program діятиме і після офіційного релізу операційної системи Windows 10. Для подальшої участі в ній необхідно мати зареєстрований в рамках програми Insider Program аккаунт MSA, який використовується з наявним ПК. Без належним чином зареєстрованого MSA учасник інсайдерської програми втратить можливість отримання наступних білдів після 29 липня.

Слід також зазначити, що терміни завантаження превью Windows 10 (білд 10130 або інші пред-релізной білди), швидше за все, обмежені датою виходу фінальної версії. Тому охочим отримати нову операційну систему від Microsoft безкоштовно слід поквапитися.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: