Президент Європарламенту Мартін Шульц готовий вжити заходів у відповідь на дії лисого карлика

Мартін Шульц

У випадку, якщо Росія не надасть пояснення причин щодо заборони на в’їзд окремим членам Європарламенту, президент Європарламенту Мартін Шульц готовий вжити заходів у відповідь. Про це йдеться в його заяві щодо публікації «чорного списку» Росії.

За словами Шульца, у понеділок він матиме розмову з послом Росії при ЄС Володимиром Чижовим.

«У разі незадовільних відповідей я зберігаю за собою право вжити належних заходів у відповідь», − наголосив президент Європарламенту.

«Це («чорний список» − ред.) − неприйнятно, оскільки послаблює спільну довіру та заважає будь-яким зусиллям щодо конструктивного діалогу задля пошуку мирного та тривалого вирішення існуючої геополітичної кризи», − мовиться в заяві Шульца.

«Я вкотре закликаю російську владу забезпечити прозорість власних рішень відповідно до міжнародного права та зобов’язань та надати особам зі списку право на захист та апеляцію», − наголосив він.

Минулого тижня до Росії не пустили німецького політика, члена Бундестагу Карла-Георга Велльмана, що спонукало до припущень про таємний список Кремля як відповідь на західні санкції.

Раніше телекомпанія Фінляндії оприлюднила список європейських політиків, яким заборонений в’їзд на територію Росії. У цьому списку 89 прізвищ. Йдеться про членів Європарламенту і законодавчих органів Євросоюзу та військових чиновників.

Більшість осіб зі списку є громадянами Великобританії, Швеції, Польщі та країн Балтії. Але є і представники Німеччини, зокрема заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Міхаель Фукс, який неодноразово вітав економічні санкції Заходу проти Росії. У списку небажаних для Росії також опинилися колишній єврокомісар Штефан Фюле, депутат Європейського парламенту Яромір Штєтіна і депутат чеського парламенту Марек Женішек та інші.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після анексії Росією Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: