Компанія ставицького “БРСМ” незаконно заволоділа грошима на загальну суму понад 1,2 млрд грн

ставицький

Головне слідче управління МВС України проводить досудове розслідування кримінального провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) відносно посадових осіб групи компаній “БРСМ” – великого учасника українського ринку нафтопродуктів.

“Встановлено, що в період 2014-2015 рр., зловживаючи своїм службовим становищем та діючи за попередньою змовою, посадові особи групи компаній “БРСМ”… незаконно заволоділи коштами на загальну суму понад 1,2 млрд грн шляхом незаконного придбання, виробництва та збуту нафтопродуктів“, – йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Правоохоронці уточнюють, що мова йде про керівників ТОВ “БРСМ-Нафта”, ТОВ “БРСМ”, ТОВ “Укртрансоіл-2009”, ТОВ “Росукренергохолдінг”, ТОВ “Біотехнології-2000”, ТОВ “Елемент Оіл”, ТОВ “Бел-оіл “, ТОВ” Нафтозбут “, ТОВ” АЗС-оіл “, ТОВ” Нафто Синтез “, ТОВ” Укрнафтотрейдінг“.

Згідно з інформацією самої компанії, на ринку роздрібних нафтопродуктів України “БРСМ-Нафта” працює з 1995 року. Господарську діяльність та розвиток мережі АЗК під брендом “БРСМ-Нафта” здійснює ТОВ “Стейт Оіл”. Щодня послугами “БРСМ-Нафта” користуються більше 110 тисяч автомобілістів по всій Україні.

“БРСМ-Нафта” в 2012 і 2013 роках дуже активно розвивала свою мережу АЗС, однак в 2014 році активність компанії щодо експансії на ринок знизилася, але з початку 2015 вона приросла ще 15 заправками. Всього до складу мережі “БРСМ-Нафта” в даний час входять 153 АЗС. Крім того на 14 лютого цього року в розпорядженні групи був 101 міні-маркет, три нафтобази та 59 бензовозів.

Українські ЗМІ пов’язують мережу “БРСМ-Нафта” з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості України Едуардом Ставицьким, який утік. Однак у самій компанії такий зв’язок спростовують. У листопаді 2014 нідерландський інвестфонд FreezOil Fund заявив про плани покупки “БРСМ-Нафта”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: