Українці, не дамо злодію Коломойському знову вкрасти у нас гроші через повернення йому Приватбанку. Бєню в тюрму!

Міжнародний шахрай Коломойський, за яким полює ФБР, знову намагається обікрасти українців. Але ми, патріоти України, не дамо йому цього зробити. Зараз він сховав свій товстий і смердючий зад в Ізраїлі і шляхом підкупу маніпулює корумпованими українськими суддями. Пропонуємо надати йому можливість прилетіти в Україну, а тут закрити його в тюрмі назавжди і позбавити усього вкраденого! А акції Приватбанку розподілити між усіма громадянами України порівну, адже цей банк є державним, хай він стане дійсно НАРОДНИМ!

Екс-міністр економічного розвитку України в уряді Арсенія Яценюка, а нині член команди Володимира Зеленського Айварас Абромавичус каже, що західні партнери України «вкрай негативно» оцінюють ризик повернення націоналізованого «Приватбанку» колишнім власникам – Ігорю Коломойському й Геннадію Боголюбову – і якщо таке рішення буде ухвалене, воно може призвести до припинення фінансової допомоги України.

Айварас Абромавичус у штабі Зеленського розповів про загрози, пов’язані із «Приватбанком». Напередодні Окружний адмінсуд Києва ухвалив кілька рішень на користь Ігоря Коломойського, і одне з ключових – це визнання незаконною націоналізації «Приватбанку»:

«Коли є ризик повернення «Приватбанку»​ – і після цього, можливо, якихось інших банків – колишнім власникам, це означає, що президентство почнеться з доволі складної ситуації. Адже ні МВФ, ні Європейський союз, ні інші інститути й держави, які нам пропонують протягом останніх років фінансову допомогу, – ми на неї розраховуємо і в майбутньому, – вони, звісно, не будуть на це дивитися, склавши руки. Вони на це дивляться вкрай негативно».

Крім того, він застеріг, що рішення про повернення «Приватбанку» колишнім власникам – у разі, якщо воно буде ухвалене – може спричинити припинення фінансової допомоги України.

– Які можуть бути негативні наслідки?

– Наслідки – такі, що, через дії шахрая Коломойського, припиниться фінансова підтримка України.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень. Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

18 квітня цього року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію «Приватбанку». Наступного дня цей суд скасував рішення НБУ від 13 грудня 2016 року, який визначив перелік пов’язаних з банком фізичних і юридичних осіб. 20 квітня Печерський суд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки бізнесмена Ігоря Коломойського по кредитах рефінансування «Приватбанку» на суму в 9,2 мільярда гривень, отриманих до його націоналізації. Згодом стало відомо, що Ігор Коломойський 19 квітня подав п’ять нових позовів до НБУ та «Приватбанку».

Правда України

Кривавий путін погрожує роздавати паспорти громадянам України, а Зеленський розважається на пляжі

Путін заявив, що розглядає варіант видачі паспортів за спрощеною процедурою усім українцям, а новообраний президент України Володимир Зеленський розповів на своїй сторінці у мережі, що полетів на вихідні на фестиваль до міста Бодрум у Туреччині.

Рішення поїхати до Туреччини розкритикувала частина соратників чинного президента України Петра Порошенка. Зокрема, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у мережі, що Порошенко протягом останніх п’ятьох років мав лише кілька днів відпустки і не мав вихідних.

«Сподіваюся, сьогодні всі пам’ятають, що влаштували Порошенку і його родині опоненти і ЗМІ, коли він «посмів» після років без вихідних на кілька днів за власні кошти поїхати на відпочинок», – заявила Геращенко. Мова йде про поїздку президента та його сім’ї на Мальдіви в січні 2018 року, про що розповідали журналісти.

Чому нещасні українці завжди між поганим і ще гіршим завжди вибирають друге?

Правда України

Регулярная публикация ваших рекламных статей сразу на 200 информационных сайтах

Предложение для предпринимателей, производителей, коммерсантов!

Рекламная сеть SeLLines объединяет более 200 сайтов разнообразной информационной тематики, которые ежедневно публикуют свежые, интересные и актуальные статьи. Среди них могут быть ваши рекламные сообщения, которые могут cодержать:

  • информацию о вашем новом продукте (продуктах) или акциях компании;

  • напоминание о ваших продуктах или услугах (анонсы, обзоры, статьи, в т.ч. видеоматериалы);
  • информацию для укрепление репутации компании и торговой марки;
  • информацию для увеличение узнаваемости торговой марки или бренда;
  • информацию для повышения лояльности и доверия к бренду;
  • информация вызывающая дополнительную стимуляцию целевой аудитории к совершению покупки.

наш email: sellines@i.ua

наш skype: isgnet


Больше информации на сайте SeLLines

Продаётся супер автомобиль Chrysler Prowler Roadster Candy Red в Киеве

Продаю Chrysler Prowler Roadster Candy Red в Киеве!

Финальный (последний) выпуск – всего 300 автомобилей было випущено в этом цвете!!!

Единственный в мире хот-род, который выпускался серийно! Алюминиевый кузов и алюминиевая рама!

Без пробега по Украине! 100% таможня в Украине! Состояние нового автомобиля!

Спортивный алюминиевый двигатель 3.6л мощностью до 400 л.с. (предыдущие выпуски Prowler имели обычный железный двигатель!).

Автомобиль собран вручную на заводе Conner Avenue Assembly Plant (CAAP) в городе Detroit штат Michigan в 2002 году. Расход: 11л/100км.

Самая полная комплектация: спорттроник, сабвуфер, AM/FM stereo, кассетный плеер, круиз-контроль, мультируль, 20“ хромированные диски, бортовой компьютер на зеркале и т.д.

Успешно используется в рекламе, шоу-бизнесе.

Возможен обмен.

телефоны: +38 050 3892259, +380 93 0075667

Больше информации на сайте продавца


Ваша реклама в сети SeLLines

Продаю Toyota RAV4 2008 года, одна хозяйка, родной пробег всего 60 тыс. км., не бит, не крашен

Внедорожник / Кроссовер, 5 дверей, 5 мест. Родной пробег 60 тыс. км. Двигатель 2л (150 л.с./110 кВт), бензин, коробка передач автомат, привод полный, цвет: золотистый металлик. Куплена в салоне, одна хозяйка, эксплуатировался очень аккуратно.

Состояние автомобиля: хорошее. Двигатель, коробка, мосты и ходовая в идеальном состоянии. Салон: чистый и ухоженный. ТО проходилось по регламенту. Не бит! Не крашен! Абсолютно все исправно и все работает.

Комплектация: помощь при спуске, двухзонный климат-контроль, подогрев сидений, мульти-руль, складывающиеся зеркала, автосвет, омыватели фар. Задние парктроники. Вложений никаких не требует. В машине не курили, не сорили. Центральный замок, подушки безопасности (Airbag), ABS, иммобилайзер, сигнализация, галогенные фары, усилитель руля, эл. стеклоподъемники, бортовой компьютер, кондиционер, климат-контроль, круиз-контроль, задние парктроники, подогрев сидений, омыватели фар, подогрев зеркал, электропакет, мультируль, мультимедиа, магнитола, акустика, CD, тонирование стекол.

телефоны: 093-0075667, 050-3892259

Больше информации на сайте продавца


Ваша реклама в сети seLLines

У Росії заявляють, що її нафту забруднили навмисно

Забруднення нафти в нафтопроводі «Дружба», через яке Білорусь, Польща й Україна зупинили транзит російської нафти, було навмисним, заявила російська компанія «Транснефть».

За словами речника компанії Ігоря Дьоміна, силові відомства Росії порушили за фактом забруднення кримінальну справу і проводять в Самарі в офісах декількох приватних організацій слідчі дії на предмет визначення причетності до забруднення нафти.

За словами прес-секретаря, вкидання хлорорганічних сполук здійснювалося через приватний термінал «Самаратранснефть-Термінал», куди, як стверджується, надходила нафта від декількох малих виробників.

Коментарів правоохоронних органів Росії з цього приводу наразі немає.

Прес-секретар «Транснефти» також заявив, що представники нафтопровідних і нафтопереробних компаній Росії, Білорусі, Польщі й України 26 квітня в Мінську обговорили заходи, необхідні для відновлення транзиту російської нафти.

Раніше Білорусь тимчасово припинила експорт бензину і дизельного палива в Україну, Польщу і країни Балтії через неякісну російську нафту. «Белнафтохім» пообіцяв вимагати компенсацію від російської сторони. Попередньо білоруська сторона оцінює збитки в 100 мільйонів доларів. Згодом транзит зупинили також Польща і Україна.

21 квітня російська компанія «Транснефть» визнала наявність джерела забруднення сировини на ділянці нафтопроводу «Дружба» Самара-Унеча. У компанії пообіцяли найближчим часом виправити ситуацію.

UK Opposition Leader Corbyn Turns Down Invite to Trump State Dinner

The leader of Britain’s opposition Labour Party, Jeremy Corbyn, said on Friday he had turned down an invitation to a state dinner which will be part of U.S. President Donald Trump’s visit to Britain in June.

“Theresa May should not be rolling out the red carpet for a state visit to honor a president who rips up vital international treaties, backs climate change denial and uses racist and misogynist rhetoric,” Corbyn said in a statement.

He said maintaining the relationship with the United States did not require “the pomp and ceremony of a state visit” and he said he would welcome a meeting with Trump “to discuss all matters of interest.”

КСУ ніколи не виступав проти статті про незаконне збагачення – Шевчук

Конституційний суд не виступає проти статті про незаконне збагачення, однак мусив визнати її неконституційною через некоректне формулювання – про це голова Конститційного суду Станіслав Шевчук заявив в ефірі Радіо Свобода.

При цьому він сказав, що правоохоронці могли б перекваліфіковувати справи, адже стаття про незаконне збагачення – не єдина, яка передбачає кримінальну відповідальність.

«Виходить так, що Конституційний суд є той, хто загалом зупинив боротьбу з корупцією. Конституційний суд ніколи не виступав проти самої статті про незаконне збагачення, просто ми вказали, що таке формулювання, яке вживається в нормі, а саме «законність активів, яка не підтверджена доказами» – це така унікальна річ, єдина, здається, стаття, яка прямо входить у суперечність із презумпцією невинуватості і містить у собі процесуальні елементи, хоча це питання Процесуального кодексу. Тому ми сказали, що це порушує принцип презумпції невинуватості. Зокрема той аспект, що ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у суді», – каже Шевчук.

Читайте також: Голова КСУ про зустріч із соратником Зеленського: знайомі 10 років, про люстрацію не розмовляли

Він також додав, що за цією статтею в її чинній редакції не було вироків, тому суддям КСУ нібито було важко оцінити її в дії.

«З 2015 року ця стаття існує, хоча попередня її редакція була більш вдалою, бо були вироки. А за цією статтею не було жодного вироку, і ми не могли оцінити, як вона працює. Ми оцінювали абстрактно ці норми, і суд дійшов висновку, що дійсно, це порушує Конституцію», – розповів голова Конституійного суду.

Шевчук також припустив, що рано чи пізно стаття стала б предметом конституційної скарги, і тоді КСУ все одно мусив би її розглянути.

«Особа може поскаржитися на закон, якщо він неконституційний. В даному випадку можна бути не таким великим Нострадамусом, щоб передбачити те, що будь-який вирок у суді за цією статтею – обов’язково в нас будуть конституційні скарги, і ми б знов розглядали цю справу» – сказав він.

27 лютого Конституційний суд визнав неконституційним притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення. Суд дійшов висновку, що стаття про незаконне збагачення не відповідає вимогам чіткості, точності й однозначності.

За місяць, 28 березня, Національне антикорупційне бюро повідомило, що більше не розслідує понад 60 кримінальних проваджень за фактом незаконного збагачення.

Повну версію інтерв’ю зі Станіславом Шевчуком дивіться на YouTube-каналі Радіо Свобода.


Russian Agent Butina Sentenced in US Court

A U.S. federal judge has sentenced a Russian gun rights proponent to 18 months in prison for conspiring with a senior Russian official to infiltrate the National Rifle Association (NRA) and influence U.S. conservative activists and Republican politicians to benefit the Kremlin.

Maria Butina, a former graduate student at American University in Washington, pleaded guilty in December. A U.S. district court judge in Washington said Friday Butina will get credit for the nine months she served, but will  be deported immediately after serving her sentence.

Butina pleaded guilty to one count of conspiring to act as a foreign agent. Her attorneys have requested a sentence of time served and deportation to Russia after cooperating with prosecutors. Prosecutors have also asked the court to deport Butina, who has been in jail since her arrest last July, and to impose an 18-month jail sentence.

U.S. Attorney General William Barr has said Butina should be deported to Russia without serving her sentence.

Butina is the first Russian national convicted of trying to influence U.S. policy toward Russia before the 2016 U.S. presidential election. Butina said in her plea documents her work was performed under the direction of Alexander Torshin, a former Kremlin official who heads a small Russian gun rights group. In 2013, she began to establish contacts with the NRA, one of the most powerful U.S. lobbying groups with strong ties to the Republican politicians, including President Donald Trump.

The 30-year-old also said she worked with an American political operative to develop unauthorized lines of communications with U.S. political influencers.

Prosecutors said in a court filing Butina was “keenly aware that portions of her work” were reported to “the wider Russian government,” but that she was “not a trained intelligence officer” and “not a spy in the traditional sense.”

Her attorneys wrote in an April 19 sentencing request that Butina acted with hopes of improving U.S.-Russia relations and that she “has done everything she could to atone for her mistakes through cooperation and substantial assistance.”

 

ЦВК обіцяє оголосити результати виборів 30 квітня

Центральна виборча комісія повідомляє, що на засіданні 30 квітня планує оголосити результати другого туру виборів президента України. Про це йдеться в анонсі, оприлюдненому на сторінці ЦВК у Facebook.

Засідання має початися орієнтовно о 12:00.

Згідно з попередніми даними, на виборах перемагає Володимир Зеленський. Його підтримали близько 73% тих, хто прийшов голосувати. За чинного президента Петра Порошенка проголосували близько 24,5% виборців.

Читайте також: Володимир Зеленський. Шлях на Банкову

Після оголошення результатів виборів, вони мають бути опубліковані в офіційній пресі. Після цього почнеться відлік до інавгурації президента.

​Складання присяги президента народові відбувається в стінах Верховної Ради – це передбачає Конституція України.

День проведення інавгурації визначається рішенням Верховної Ради України (щонайменше 226 голосами) за поданням голови парламенту.

Пане Зеленський, бути Президентом України – це тяжка, відповідальна і ненормована праця, а не веселі туси

Пане Зеленський, бути Президентом України – це тяжка, відповідальна і ненормована праця, а не веселі туси з алкоголем і можливо ще чимось!
Читайте щодня, будь ласка, Конституцію України, особливо Розділ V:

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
Стаття 102. Президент України є главою держави і виступає від її імені.

Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.

Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Стаття 103. Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п’ять років.

Президентом України може бути обраний громадянин України, який досяг тридцяти п’яти років, має право голосу, проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років та володіє державною мовою.

Одна й та сама особа не може бути Президентом України більше ніж два строки підряд.

Президент України не може мати іншого представницького мандата, обіймати посаду в органах державної влади або в об’єднаннях громадян, а також займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю чи входити до складу керівного органу або наглядової ради підприємства, що має на меті одержання прибутку.

Чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю березня п’ятого року повноважень Президента України. У разі дострокового припинення повноважень Президента України вибори Президента України проводяться в період дев’яноста днів з дня припинення повноважень.

Порядок проведення виборів Президента України встановлюється законом.

Стаття 104. Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів, з моменту складення присяги народові на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Приведення Президента України до присяги здійснює Голова Конституційного Суду України.

Президент України складає таку присягу:

“Я, (ім’я та прізвище), волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі”.

Президент України, обраний на позачергових виборах, складає присягу у п’ятиденний строк після офіційного оголошення результатів виборів.

Стаття 105. Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень.

За посягання на честь і гідність Президента України винні особи притягаються до відповідальності на підставі закону.

Звання Президента України охороняється законом і зберігається за ним довічно, якщо тільки Президент України не був усунений з поста в порядку імпічменту.

Стаття 106. Президент України:

1) забезпечує державну незалежність, національну безпеку і правонаступництво держави;

2) звертається з посланнями до народу та із щорічними і позачерговими посланнями до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України;

3) представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України;

4) приймає рішення про визнання іноземних держав;

5) призначає та звільняє глав дипломатичних представництв України в інших державах і при міжнародних організаціях; приймає вірчі і відкличні грамоти дипломатичних представників іноземних держав;

6) призначає всеукраїнський референдум щодо змін Конституції України відповідно до статті 156 цієї Конституції, проголошує всеукраїнський референдум за народною ініціативою;

7) призначає позачергові вибори до Верховної Ради України у строки, встановлені цією Конституцією;

8) припиняє повноваження Верховної Ради України у випадках, передбачених цією Конституцією;

9) вносить за пропозицією коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, сформованої відповідно до статті 83 Конституції України, подання про призначення Верховною Радою України Прем’єр-міністра України в строк не пізніше ніж на п’ятнадцятий день після одержання такої пропозиції;

10) вносить до Верховної Ради України подання про призначення Міністра оборони України, Міністра закордонних справ України;

11) призначає на посаду та звільняє з посади за згодою Верховної Ради України Генерального прокурора;

12) призначає на посади та звільняє з посад половину складу Ради Національного банку України;

13) призначає на посади та звільняє з посад половину складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення;

14) вносить до Верховної Ради України подання про призначення на посаду та звільнення з посади Голови Служби безпеки України;

15) зупиняє дію актів Кабінету Міністрів України з мотивів невідповідності цій Конституції з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності;

16) скасовує акти Ради міністрів Автономної Республіки Крим;

17) є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України; призначає на посади та звільняє з посад вище командування Збройних Сил України, інших військових формувань; здійснює керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави;

18) очолює Раду національної безпеки і оборони України;

19) вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни та у разі збройної агресії проти України приймає рішення про використання Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань;

20) приймає відповідно до закону рішення про загальну або часткову мобілізацію та введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях у разі загрози нападу, небезпеки державній незалежності України;

21) приймає у разі необхідності рішення про введення в Україні або в окремих її місцевостях надзвичайного стану, а також оголошує у разі необхідності окремі місцевості України зонами надзвичайної екологічної ситуації – з наступним затвердженням цих рішень Верховною Радою України;

22) призначає на посади третину складу Конституційного Суду України;

23) пункт 23 частини першої статті 106 виключено

24) присвоює вищі військові звання, вищі дипломатичні ранги та інші вищі спеціальні звання і класні чини;

25) нагороджує державними нагородами; встановлює президентські відзнаки та нагороджує ними;

26) приймає рішення про прийняття до громадянства України та припинення громадянства України, про надання притулку в Україні;

27) здійснює помилування;

28) створює у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи і служби;

29) підписує закони, прийняті Верховною Радою України;

30) має право вето щодо прийнятих Верховною Радою України законів (крім законів про внесення змін до Конституції України) з наступним поверненням їх на повторний розгляд Верховної Ради України;

31) здійснює інші повноваження, визначені Конституцією України.

Президент України не може передавати свої повноваження іншим особам або органам.

Президент України на основі та на виконання Конституції і законів України видає укази і розпорядження, які є обов’язковими до виконання на території України.

Акти Президента України, видані в межах повноважень, передбачених пунктами 5, 18, 21 цієї статті, скріплюють підписами Прем’єр-міністр України і міністр, відповідальний за акт та його виконання.

Стаття 107. Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.

Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.

Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.

Персональний склад Ради національної безпеки і оборони України формує Президент України.

До складу Ради національної безпеки і оборони України за посадою входять Прем’єр-міністр України, Міністр оборони України, Голова Служби безпеки України, Міністр внутрішніх справ України, Міністр закордонних справ України.

У засіданнях Ради національної безпеки і оборони України може брати участь Голова Верховної Ради України.

Рішення Ради національної безпеки і оборони України вводяться в дію указами Президента України.

Компетенція та функції Ради національної безпеки і оборони України визначаються законом.

Стаття 108. Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України.

Повноваження Президента України припиняються достроково у разі:

1) відставки;

2) неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров’я;

3) усунення з поста в порядку імпічменту;

4) смерті.

Стаття 109. Відставка Президента України набуває чинності з моменту проголошення ним особисто заяви про відставку на засіданні Верховної Ради України.

Стаття 110. Неспроможність виконання Президентом України своїх повноважень за станом здоров’я має бути встановлена на засіданні Верховної Ради України і підтверджена рішенням, прийнятим більшістю від її конституційного складу на підставі письмового подання Верховного Суду – за зверненням Верховної Ради України, і медичного висновку.

Стаття 111. Президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.

Питання про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту ініціюється більшістю від конституційного складу Верховної Ради України.

Для проведення розслідування Верховна Рада України створює спеціальну тимчасову слідчу комісію, до складу якої включаються спеціальний прокурор і спеціальні слідчі.

Висновки і пропозиції тимчасової слідчої комісії розглядаються на засіданні Верховної Ради України.

За наявності підстав Верховна Рада України не менш як двома третинами від її конституційного складу приймає рішення про звинувачення Президента України.

Рішення про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту приймається Верховною Радою України не менш як трьома четвертими від її конституційного складу після перевірки справи Конституційним Судом України і отримання його висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про імпічмент та отримання висновку Верховного Суду про те, що діяння, в яких звинувачується Президент України, містять ознаки державної зради або іншого злочину.

Стаття 112. У разі дострокового припинення повноважень Президента України відповідно до статей 108, 109, 110, 111 цієї Конституції виконання обов’язків Президента України на період до обрання і вступу на пост нового Президента України покладається на Голову Верховної Ради України. Голова Верховної Ради України в період виконання ним обов’язків Президента України не може здійснювати повноваження, передбачені пунктами 2, 6 – 8, 10 – 13, 22, 24, 25, 27, 28 статті 106 Конституції України.

Правда України

Зепрезидент повідомив, що тарифи від нього не залежать і полетів на моря

Переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський поїхав до Туреччини. Щоправда, не з візитом. Про це сам він написав на своїй сторінці у мережі.

Ця заява пана Зеленського викликала бурхливу реакцію в соцмережах. Адже зробив він її на наступний день після іншого відеозвернення, у якому звинуватив ЦВК у затягуванні оголошення результатів виборів і в тому, що від нього “хтось булаву ховає”.

Одні користувачі обурюються тим, як можна поїхати на відпочинок в момент, коли Кремль схвалює рішення про видачу російських паспортів для жителів так званих “ДНР” і “ЛНР”, інші – навпаки, не бачать в цьому нічого жахливого, адже Зеленський досі не вступив на посаду президента і “все одно нічого не може зробити”.

Заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко розповіла про робочий графік Петра Порошенка і додала, що так само інтенсивно працювала його команда. “Виявляється, можна було втомитися, записати веселий влог про яжемать і бути з дітьми”, – пише Геращенко.

Напередодні Володимир Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому звинуватив ЦВК у затягуванні офіційного оголошення результатів виборів.

“Відбуваються дуже кумедні речі. Перемога є, а повноважень немає”, – каже Зеленський.

За його словами, оголошення його перемоги затягують, щоб Верховна Рада змогла відкласти дату його інавгурації, і, як наслідок, він не мав можливості “навіть думати про розпуск” парламенту.

“Мені здається, це не справедливо. Президент, в якого є підтримка 73%, має право принаймні думати про це і має право мати цю можливість. Система боїться. Це значить одне: ми всіх переможемо і все буде добре”, – каже Зеленський.

На звинувачення Зеленського згодом відповів заступник голови ЦВК Євген Радченко, який заявив, що Центральна виборча комісія приймає протоколи від окружних виборчих комісій з “безпрецедентною швидкістю”.

Він нагадав, що згідно з законом, на офіційне оголошення результатів виборів у ЦВК є 10 днів, а станом на 25 квітня (момент звернення Зеленського) йшов лише четвертий.

“ЦВК прийняла майже всі протоколи окружних виборчих комісій. Це така швидкість, порівняно з іншими виборчими кампаніями, яка може бути названою безпрецедентною”, – запевнив Євген Радченко.

Правда України

Daimler Says It Has No Idea How Kim Jong Un Got His Limos

German automaker Daimler, which makes armored limousines used by North Korean leader Kim Jong Un, says it has no idea where he got them and has no business dealings with the North.   

 

Kim has raised eyebrows by using Daimler-branded stretch limousines at several very high-profile summits, including his meeting this week with Russian President Vladimir Putin and both of his earlier summits with President Donald Trump.

 

The sale of luxury goods, including limousines, is banned under U. N. sanctions intended to put pressure on North Korea to abandon its nuclear weapons.  

 

Kim nevertheless had two limos waiting for him at Vladivostok station – a Mercedes Maybach S600 Pullman Guard and a Mercedes Maybach S62. He is believed to have also used the S600 Pullman Guard for his summits with Trump in Singapore in June last year and in Hanoi in February.

“We have absolutely no idea how those vehicles were delivered to North Korea,” Daimler spokeswoman Silke Mockert said in a written response to an Associated Press report Wednesday on the limousines . “For Daimler, the correct export of products in conformance with the law is a fundamental principle of responsible entrepreneurial activity.”

 

Daimler, based in Stuttgart, Germany, is one of the world’s biggest and more prestigious automobile companies. It is one of the biggest providers of high-end passenger cars and the world’s largest producer of trucks above 6 tons.

On its home page, the multinational giant boasts of selling vehicles and services in nearly all the countries of the world and of having production facilities in Europe, North and South America, Asia and Africa.

 

North Korea, however, isn’t one of its official customers.

 

“Our company has had no business connections with North Korea for far more than 15 years now and strictly complies with E.U. and U.S. embargoes,” she said. “To prevent deliveries to North Korea and to any of its embassies worldwide, Daimler has implemented a comprehensive export control process. Sales of vehicles by third parties, especially of used vehicles, are beyond our control and responsibility.”

 

Kim’s ability to procure the limousines anyway is a good example of how porous the international sanctions tend to be.   

 

According to Daimler, the Mercedes-Benz Pullman limousines offer their passengers “a superbly appointed setting for discreet meetings.”

 

The version used by Kim is believed to be equipped with all the key communications and entertainment systems so that, according to a company description of the car, its occupants can remain “fully in touch with the rest of the world while enjoying the luxury and comfort of their own very special place in it.”

 

 

Рада безпеки має вважати указ Путіна щодо видачі паспортів мешканцям ОРДЛО таким, що не має сили – Єльченко

Рада безпеки ООН збиралася позачергово 25 квітня за ініціативою України

Party Leader Calls LGBT Rights an Imported Threat to Poland

The chairman of Poland’s conservative ruling party, Jaroslaw Kaczynski, has called the LGBT rights movement a foreign import that threatens the Polish nation. 

 

Kaczynski, a member of parliament who wields tremendous influence as leader of the Law and Justice party, also said during a lecture on patriotism that “everyone must accept Christianity” in Poland and that questioning the Roman Catholic Church is unpatriotic. 

 

The positions Kaczynski expressed Wednesday in the central city of Wloclawek came as Poland’s powerful Catholic Church is under scrutiny for child sex abuse by clergy and superiors who might have covered up for pedophile priests.  

  

Poland also has two elections this year: the vote next month to elect the country’s representatives to the European Union parliament and a national election in the fall.  

  

With his remarks, Kaczynski seemed to be tapping into the belief held by some Poles that liberal values have been forced on them as a result of Poland joining the EU 15 years ago.  

  

Kaczynski’s Law and Justice party won the last general election in 2015, the height of Europe’s mass migration crisis. The party’s campaign included portraying Muslim refugees as a threat to Poland. 

​Greater visibility

 

In recent weeks, Law and Justice has described the LGBT rights movement as another danger to Polish families and children. LGBT rights have become increasingly visible as more Polish cities and towns hold gay pride parades, even places known as bastions of the church and conservative values.  

  

Miroslawa Makuchowska, from the group Campaign Against Homophobia, said she thinks the party chairman’s anti-LGBT message was meant to distract attention from corruption scandals in the Catholic Church and in the Polish government.  

  

These are the same methods and same messages'' used to demonize Muslim immigrants, Makuchowska said.It’s appalling and frightening because it’s scapegoating.” 

 

The Catholic Church has long been revered as the institution that kept the language and spirit of Poland’s people alive during a long period of foreign rule, while also supporting the democracy movement under communism 

 

But the church’s standing has taken a hit as sex abuse victims increasingly speak publicly about past crimes of accused priests. Public opinion surveys show falling support for having nuns and priests, or even lay educators, teach religion in public schools, as is now the case. 

 

A movie about the clergy abuse problem, Kler (Clergy), became a blockbuster hit last year. On Wednesday, Kaczynski called the film an “attack on the church” and alleged it’s the LGBT rights movement that puts Polish children at risk.  

  

We are dealing with a direct attack on the family and children — the sexualization of children, that entire LBGT movement, gender,'' he said.This is imported, but they, today, actually threaten our identity, our nation, its continuation and therefore the Polish state.”

Президент звільнив посла в Молдові через власне рішення Гнатишина – Клімкін

Президент України Петро Порошенко звільнив Надзвичайного і Повноважного посла України в Молдові Івана Гнатишина через його власне бажання, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Мене багато запитують щодо новини про звільнення Івана Гнатишина з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Молдові. Це було його рішення, з огляду на особисті обставини і вік. Я дуже поважаю і ціную Івана Миколайовича і вдячний йому за професійну роботу!», – заявив він.

25 квітня стало відомо, що Порошенко звільнив Гнатишина з посади посла в Кишиневі, однак причини не уточнювалися.

68-річний Іван Гнатишин очолював дипломатичне представництво України в Молдові з 1996 по 2001 рік, потім – з вересня 2015 року.

Посол США в Раді безпеки ООН: «Дії Росії підривають принципи Мінських угод»

Посол Сполучених Штатів у Раді безпеки ООН Джонатан Коен на засіданні, присвяченому ініціативі Росії видавати російські паспорти жителям Донбасу за спрощеною процедурою, назвав її провокацією.

«Росія інтенсифікує напад на суверенітет і цілісність України таким чином. Донбас – це Україна, пане голово. А люди, які там живуть – українці незалежно від того, якою мовою вони воліють говорити. Така масова видача громадянства громадянам іншої держави порушує принцип суверенітету. Дії Росії підривають принципи, на яких стоять Мінські угоди. Донбас – невід’ємна частина України і український уряд повинен відновити над цією територією», – сказав Коен.

Він нагадав, що і чинний президент України Петро Порошенко, і переможець чергових президентських виборів Володимир Зеленський вважають Мінські угоди єдиним шляхом мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Якби Росія дійсно була зацікавлена долею російськомовних громадян України, вони би з боку Росії доклали всіх зусиль, аби налагодити співпрацю з українською стороною, новообраним президентом Зеленським. Однак цього не відбувається. Тому ми готові підтримати зусилля України відновити контроль по всій території України в рамках міжнародно визнаних кордонів», – сказав він.

Коен додав, що санкції, запроваджені ООН проти Росії, лишаться чинними, доки Росія не виведе війська з Криму та Донбасу.

Своєю чергою представник Росії в Раді безпеки Василь Небензя заперечує, що Росія порушує Мінські угоди. Він заявив, що при отриманні російських паспортів українці нібито не повинні відмовлятися від українського громадянства, а російське громадянство їм не нав’язують.​

Небензя також навів дані російського Міністерства внутрішніх справ, за яким за п’ять років російської агресії на Донбасі 334 тисячі із 2,3 мільйонів громадян України, які проживають в Росії, звернулися до державних органів із приводу отримання громадянства. Право ж надавати громадянство, стверджує представник Росії, є суверенним правом незалежної держави.

Читайте також: Після останнього перемир’я СММ зафіксувала понад 50 тисяч порушень режиму тиші – Апакан

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, за яким жителі окупованих територій Донбасу зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії, чим викликав обурення і української влади, і лідерів інших країн.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

France’s Macron Launches Fight Back With Tax Cuts

At the first major news conference of his presidency, Emmanuel Macron pledged to cut taxes on Thursday and said the French would have to work longer as he outlined his response to months of anti-government protests that have shaken his authority.

Speaking in a gilded hall at the Elysee Palace, seated behind a white desk with the French tricolor and European Union flags flanking him, Macron took reporters’ questions for nearly two-and-a-half hours, part of an effort to redress the rocky relationship he has developed with the media.

He apologized — not for the first time — for his sometimes sharp tongue and cutting comments, which have earned him a reputation for arrogance and contributed to a deep slump in his popularity ratings, which are showing some signs of recovery.

“I regret them deeply,” Macron said of the barbs, which included him telling an unemployed gardener to cross the road and find a job. “I think they did not show me as I am.”

Almost two years into his five-year term, and following a national listening tour, the prime-time event was also Macron’s attempt to quell nearly six months of ‘yellow vest’ protests that have brought weekly unrest to the country.

A first slate of economic measures put forward last December, and worth some 10 billion euros ($11.13 billion), failed to calm anger among lower-income workers and prompted Macron’s decision to hold a “great debate” with citizens.

The 41-year-old president, a former investment banker and economy minister, said he wanted a significant cut in income taxes, saying it would be worth around 5 billion euros, financed by closing loopholes for some companies.

The tax cuts come as France is trying to keep its budget deficit in check, while at the same time hoping to rid itself of a reputation as the world’s most highly taxed country. Figures from the OECD show France’s ‘tax-take’ is equivalent to 54 percent of gross domestic product.

Along with the tax relief, Macron said government spending would be squeezed and the French would have to work longer to build up social contributions, an announcement that is unlikely to be popular in a nation known for its 35-hour week.

“We must work more, I’ve said it before,” said Macron, who is renowned for tiring out his staff. “France works much less than its neighbors. We need to have a real debate on this.”

While providing few details on his proposals, he ruled out making people work longer per week or cutting the number of bank holidays, and he said he was not in favor of extending the current minimum retirement age of 62.

‘Children of the enlightenment’

With ‘yellow vest’ protesters decrying what they see as the political establishment’s elitism, Macron said he wanted to get the French more involved in the democratic process by making it easier to hold referendums on limited number of issues.

He also said he wanted to abolish the Ecole Nationale d’Administration, the elite school that trains France’s corporate and political leaders, saying new ways needed to be found of recruiting top-class civil servants.

“It’s not about scrapping one thing or another to create a symbol,” said Macron, himself a graduate of ENA. “But our high-level public service cannot be exempt from modernization.”

He also talked of a new push to decentralize government, breaking away from the “dirigisme” of the past, with policy decided and directed from Paris. He said changes would come within a year, including no more schools or hospitals being closed without the backing of the local mayor.

Although the number of demonstrators has declined since a peak in November, protesters clashed with police for a 23rd straight week last Saturday and the sustained unrest has had a draining effect on business, tourism and the economy.

It has also left Macron facing an uphill battle ahead of elections to the European Parliament next month, with polls showing the far-right party of Marine Le Pen is likely to perform well, potentially beating Macron’s En Marche.

Thursday’s policy proposals are the direct result of the three-month national debate, during which Macron toured the country, literally rolling up his sleeves to discuss everything from high taxes to local democracy with groups of citizens.

“We are above all children of the Enlightenment,” he said as the Elysee news conference approached the two-hour mark. “And it is from these debates, these deliberations, this capacity to contradict one another … that good solutions can emerge for the country.”

Despite the criticism leveled at him, and opinion poll ratings that show his support at around 30 percent, Macron did not pull back from any policies on Thursday, saying his government would push on with his reform drive.

“I asked myself: Should we stop everything that was done over the past two years? Did we take a wrong turn? I believe quite the opposite,” he said.

The ‘yellow vest’ street rebellion erupted over planned diesel tax hikes last November, but quickly developed into a broader backlash against inequality and a political elite perceived as having lost touch with ordinary voters.

Macron, who swept to power promising to “transform France” and “make work pay,” has seen his ambitious reform agenda derailed — or at least knocked off target — by the unrest.

Pension and unemployment insurance reforms planned for 2019 have made little progress so far.

Macron said the pension reform would be presented to cabinet this summer and that future increases in the lowest pensions would be indexed to inflation, another effort to provide lower-income workers with some succuor.

Macron’s Main Measures in Response to ‘Yellow Vest’ Protests

The following are key quotes from a rare press conference by French President Emmanuel Macron on Thursday, responding to months of “yellow vest” protests with new measures.

On Macron’s government reforms

“I asked myself: Should we stop everything that was done over the past two years? Did we take a wrong turn? I believe quite the opposite.”

“We live in a country where disagreements are expressed vehemently. I’m fully convinced it was right not to give in over these first two years on the issues that are still at the heart of our project for this country.”

On France’s town hall debates after the protests

“We are above all children of the Enlightenment. And it is from these debates, these deliberations, this capacity to contradict one another … that good solutions can emerge for the country.”

On schools and hospitals

“We must maintain public service (in the countryside) … guarantee the access for all to health services and guarantee that no school or hospital will be closed without the mayor’s approval.”

On reforming France’s civil service  and elite schools

“I want to reform our senior public service. This is not a meritocratic system any more … We don’t need job-for-life protection.”

Macron also confirmed he would scrap France’s Ecole Nationale d’Administration, a postgraduate school that was founded in 1945 by Charles de Gaulle to train a postwar administrative elite drawn from across all social classes.

“To carry this reform we need to put an end to the ENA… It’s not at all about stigmatizing the ENA, I went to this school, I owe it a lot.”

On scrapping France’s wealth tax

Macron ruled out re-introducing the wealth tax — known in France as the “ISF” — that his government replaced by a tax on lucrative property deals and real estate assets.

 “Since it’s a pragmatic reform, it will be re-evaluated in 2020. If it’s not efficient, we’ll amend it.”

On tax cuts 

Macron said he wanted to “significantly” reduce income tax to alleviate the burden on the middle classes.

“Workers who pay income tax have widely contributed in past decades. So I’ll be simple, I don’t want tax increases. I want cuts for those who work by significantly reducing the income tax.”

Macron outlined some of the ways the tax cuts would be financed:

“I’ve asked the government to implement this tax reduction by closing some corporate tax loopholes, making people work more and cutting public spending.”

On immigration

Macron called for better control of borders at the national and European level. He said changes should be brought to the Schengen Area, even if it led to a reduction of its scope or to fewer member states.

“To be open, you need limits; to welcome someone, you need a house, so you need borders.”

On working more and retirement

“We have to work more, I’ve said it. France works a lot less than its neighbors. We have to have a real debate about this.”

Macron said he did not wish to push back the legalretirement age beyond the current threshold of 62. But he also outlined the need for measures that would require French citizens to contribute for a longer period to the pension system before retiring.

On France’s 2022 presidential election

Asked whether he would stand as a candidate in France’s next presidential election, Macron said:

“I don’t care about the next election. What I really want is for this mandate to be a success. And I take full responsibility for having to probably take other decisions that will be unpopular.”

 

Parisians, Tourists Flock to See Crippled ‘Mother’ of France

Just a couple of days ago, Severine Vilbert strolled by Notre Dame with her eldest daughter on a chilly but brilliantly sunny day. The blossoms were out and the cathedral glistened in the light. 

“We were looking at Notre Dame and saying, ‘Wow, it’s such a beautiful monument, how proud we were to be Parisian and live in this beautiful city,'” Vilbert recalled, not bothering to fight back tears. “And then, it was like a nightmare for us.”

On Tuesday, Vilbert retraced her footsteps in a transformed Paris. A few drops of rain fell from a slate grey sky, as she joined thousands of Parisians and tourists paying a vigil of sorts to a smoking-but-still-cherished icon. 

The inferno that raced through the more than 850-year-old cathedral Monday night destroyed most of the roof. Its 90-meter (295-foot) spire collapsed in the blaze, causing selfie-snapping onlookers to gasp.

Investigators are scouring for clues from the fire that they consider likely, for the moment, accidental. 

“I’m a Christian. I’m a Catholic. I think it’s really terrible about what’s happened,” George Castro, a French-Colombian, said of the blaze that occurred just a week before Easter. “It’s really, really sad.” 

But amazingly, no lives have been lost and priceless treasures were saved, along with Notre Dame’s stunning rose window. Reports quoted experts assessing the building as structurally sound. 

The fire is the latest assault on one of the world’s most beautiful cities. Over the past few years, Paris has weathered two massive terrorist attacks that bookended 2015, and most recently the yellow vest crisis that defaced some of its most prestigious landmarks and deeply divided French citizens. 

Some Parisians, like Nicolas Chouin, believe the blaze can help to reconcile a fractured France. 

“It’s something beyond us, beyond our little problems of everyday life,” he said, gazing at the skeleton of the cathedral’s roof. “Of course, it doesn’t solve all the political issues — let’s see if it’s just a parenthesis.”

President Emmanuel Macron canceled a major address to the nation Monday night, in which he was expected to outline measures to assuage the yellow vest anger, to race to the scene of the fire. 

“We will rebuild the cathedral even more beautiful,” he vowed on Tuesday, promising to restore the edifice within five years.

Companies and business tycoons have lost no time to turn his promises into reality, donating hundreds of millions of dollars within hours of the blaze. The French government and Paris city hall have promised to donate hundreds of millions more. 

“We’re French, we’re proud of being French, and we’re going to rebuild it,” Vilbert said. “It’s going to take many years, but it’s going to be great.” 

Tourists and foreign residents, who flock to the French capital yearly by the millions, are just as devastated. 

“There’s beauty, there’s history, there’s culture — it represents Paris,” said Briton Rhia Patel, who studies French literature at the Sorbonne University. “It’s what people travel long and far to come and find.” 

Staring at the charred remains, retired Paris firefighter Philippe Facquet offered an expert assessment of the challenges that faced his former colleagues. 

“Attacking this kind of fire is very difficult,” he said, “because there are narrow spiral staircases, so carrying hoses and other heavy material is very difficult. And the adjacent roads are very narrow — so a lot of complications.” 

Then Facquet offered his personal assessment — that he felt “very bad.”

“It’s our mother, it’s our patrimony, it’s the symbol of Paris,” he said. “Our heart is bleeding.”