Фігурант «справи українських диверсантів» Штибліков уклав угоду зі слідством – журналіст

Дмитро Штибліков, фігурант «справи українських диверсантів» в анексованому Росією Криму уклав досудову угоду зі слідством, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Це означає, що він визнає провину, співпрацює зі слідством, його справа буде розглядатися окремо і в особливому порядку без вивчення доказів провини, повідомляє журналіст.

Він додав, що жоден незалежний адвокат до Штиблікова допущений не був.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали українців Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку. У ФСБ Росії заявили, що вони були членами «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Їх звинуватили в плануванні диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення Криму.

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос». Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ. У свою чергу, у штабі АТО заявляли, що колишні українські військові, які зараз живуть у Криму, можуть стати «потенційними жертвами російських спецслужб».

3 травня суд у Сімферополі продовжив арешт затриманих у «справі українських диверсантів» на 2 місяці, до 8 липня.

ваша думка про статтю: