Українські дипломати завозять в Україну без митниці дорогі автомобілі, човни і мотоцикли

ua-dyplomaty

Українські дипломати завозять в Україну без митниці дорогі автомобілі, човни і мотоцикли.

Раніше українські дипломати привозили з-за кордону не тільки дорогі автомобілі, а й човни, мотоцикли. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко.

«Я пам’ятаю, що ввезли, наприклад, Harley Davidson, вартістю 30 тис. доларів. Хтось привозив човни. Один дипломат привіз вантажівку. Це реальна історія і ми не могли заборонити. Я запитав – навіщо? Він пояснював, що «у мене кум, а у нього брат, дуже хотів» … », – розповів він.

Пристайко впевнений, що особливо дорогі машини привозилися на продаж.

«Саме тому в нашому законопроекті ми заборонили ввозити машини, які були куплені менше, ніж за півтора року до повернення дипломата в Україну. Тим самим, відсікаємо ввезення нових машин, що робить майже безглуздим покупку машини дипломатом «під замовлення». Мало хто погодиться віддати 100 тисяч доларів співробітнику дипломатичної служби на покупку машини і чекати її півтора-два роки – тимчасові рамки, встановлені нашим законопроектом. Я вважаю, що тим самим ми закрили це питання», – сказав заступник міністра.

Як відомо, українські дипломати до 1 січня 2015 року заробляли на продажу автомобілів, які закон дозволяв їм провозити в країну з-за кордону без сплати мит.

Рік тому «лазівку» прикрили, але в цьому році Кабмін попросив парламент повернути стару практику, подавши законопроект про безмитне ввезення в країну машин, куплених дипломатами.

Як раніше з’ясувалося, серед цього імпорту зустрічалися навіть машини вартістю понад 100 тис. доларів, які покупцям з дипломатичним паспортом обходилися за кордоном мало не на мільйон гривень дешевше, ніж в Україні.

Правда України

ваша думка про статтю: