Російський опозиціонер Ілля Яшин приїхав в Грозний для збирання матеріалів про кадирова

yashin-groznyi

Російський опозиційний політик Ілля Яшин повідомив у неділю, що приїхав до столиці республіки Чечні Грозного, щоб продовжити збирання матеріалів для доповіді про діяльність голови Чечні Рамзана Кадирова.

«Люди тут привітні. Подробиці завтра», – написав він у мережі.

Ілля Яшин, заступник голови російської опозиційної Партії народної свободи («Парнас»), багато разів критикував діяльність Рамзана Кадирова. Зокрема, він теж розцінив як пряму погрозу вбивством голові «Парнасу» Михайлові Касьянову й іншому заступникові голови Володимирові Кара-Мурзі-молодшому оприлюднене Рамзаном Кадировим на початку лютого в соціальній мережі відеозапису, в якому двоє опозиціонерів зображені як через оптичний приціл снайперської ґвинтівки з підписом: «Хто не зрозумів, той зрозуміє».

У день прибуття Яшина до Грозного, в неділю, 7 лютого Кадиров оприлюднив нове фото, що теж сприймається як попередження незгодним із його позицією. На цьому фото сам Кадиров із ґвинтівкою з оптичним прицілом, а підпис до фото той самий – «Хто не зрозумів, той зрозуміє».

У Кремлі цілу низку загрозливих виступів Рамзана Кадирова проти російської опозиції сприйняли спокійно й заявили, що вони не викликали там ніяких запитань, а президент Росії Володимир Путін називав діяльність голови Чечні ефективною.

Правда України

ваша думка про статтю: