Убивці журналіста Георгія Гонгадзе таки доведеться залишок життя провести за гратами

gongadze-killer

Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Апеляційну скаргу Пукача суд залишив без задоволення.

Під час останнього судового засідання Апеляційного суду Пукач наголосив, що не мав мотиву і злочинного умислу. Тоді захист Пукача просив суд пом’якшити йому міру покарання, змінивши пожиттєве ув’язнення на 8 років тримання під вартою, а представники Генпрокуратури попросили суд залишити чинним вирок довічного ув’язнення для Пукача.

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС – Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича – і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва визнав Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок.

Наприкінці минулого року Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи. 6 лютого Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режим слухання апеляції на вирок Пукачу.

Правда України

ваша думка про статтю: