Посіпака коломойського несе відповідальність за жахливу Іловайську трагедію

корбан

Колишній заступник керівника Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан брав участь у розробці плану операції в Іловайську наприкінці серпня 2014 року.

Цю інформацію в ефірі Громадського підтвердив колишній міністр оборони України Валерій Гелетей, який обіймав посаду з липня по жовтень 2014 року.

«Наскільки вже зараз мені відомо – вона (нарада за участі Корбана – ред.) була. Корбан робив спроби якимось чином впливати на ті підрозділи, які він, скоріш за все, утримував, допомагав і міг якимось чином впливати на ці процеси. Я дізнався вже після тих подій, коли я вже не був міністром оборони. Коли я вже встав вдаватися в подробиці», – зазначив Гелетей.

Відповідно до звіту Тимчасової слідчої комісії з розслідування трагічних подій під Іловайськом, «5 серпня в Дніпропетровській обласній державній адміністрації відбулась зустріч генерала Хомчака Р.Б. з командирами добровольчих батальйонів «Донбас» (в/ч 3027 Національної гвардії) і добровольчими батальйонами особливого призначення Міністерства внутрішніх справ «Дніпро-1», «Азов» і «Шахтарськ», виділених штабом АТО для операції по зачистці Іловайська. На зустрічі, за участю заступника керівника Дніпропетровської ОДА Корбана Г.О., обговорювався план операції».

Правда України

ваша думка про статтю: