На Фризьких островах знайдено пляшку з посланням, яке датоване 1904-1906 роками

знахідки

На німецькому острові Амрум – на одному з Фризьких островів – у пляшці було виявлено послання, датоване періодом між 1904 і 1906 роками. Очевидно, це найдавніше таке послання у світі.

Пляшку в партії на тисячу штук в Північне море випустили вчені на початку XX ст. У такий спосіб вони мали намір відслідкувати напрямки морських течій. У пляшковому посланні містилося прохання передати знахідку в Морську біологічну асоціацію Великобританії із зазначенням місця і часу виявлення. Як нагороду тому, хто передасть знахідку, повинні були виплатити один шилінг.

“Ми були дуже схвильовані. Ми, звісно, більше не розраховували отримати бодай ще одну поштову листівку (з пляшки, – ред.)”, – сказав представник асоціації Гай Бейкер, додавши, що більша частина пляшок з партії початку XX ст. була виловлена десятиліття тому.

На цей момент асоціація планує звернутися до Книги рекордів Гіннеса з метою визнати знахідку з острова Амрум найдавнішим з відомих послань в пляшці. Поки що рекорд належить посланню 1914 року, яке було знайдено 99 років по тому.

Раніше німецький рибалка з поселення Хайкендорф в землі Шлезвіг-Гольштейн в Німеччині виловив в Балтійському морі пляшку з листом, датованим 17 травня 1913 року.

Правда України

ваша думка про статтю: