Прокуратура Одеської області незаконно перешкоджає вкладенню 80 млн доларів у будівництво ТРЦ

Одеса

Голова Одеської облдержадміністрації Михаїл Саакашвілі заявляє, що прокуратура області незаконно перешкоджає вкладенню 80 млн дол інвестицій у будівництво торгово-розважального центру в Одесі. Про це Саакашвілі заявив пізно ввечері на брифінгу 30 липня.

За його словами, естонська компанія “Arricano” вже 2 роки, як почала будівництво ТРЦ в районі Молдаванки – в межах вулиць Балківська, Косвенна, Розумовського, де малорозвинена інфраструктура.

“Міськрада дозволила інвестору будівництво на місці зруйнованого автотранспортного підприємства. Обсяг вкладень – 80 млн дол … Але в прокуратурі області заявили, що цей торговий центр – не можна будувати, так як дана будівля не значиться в Генплані розвитку міста 1989 року. Будівництво зупинили”, – розповів Саакашвілі.

Він акцентував, що в 2015 році Одеська міськрада вже затвердив новий Генеральний план, але прокуратура “стоїть на своєму, всіляко перешкоджаючи зведенню”.

Саакашвілі заявив, що має намір відстоювати інтереси жителів міста, направивши до суду свого представника (адвоката), який виступить на стороні інвестора.

“Це злочин проти суспільства … Доведу інформацію до генерального прокурора”, – заявив голова ОДА.

Він звернув увагу на те, що, програвши кілька судових процесів, прокуратура в даний час звернулася до суду з черговим позовом.

Як пояснив директор компанії Arricano Михайло Меркулов, на місці колишнього АТП зводиться Odessa Mall. У будівельних роботах повинні бути задіяні понад 2 тис. осіб, з введенням об’єкта в експлуатацію тут можуть бути працевлаштовані близько 1,1 тис. чоловік. Прямі платежі до бюджету міста складуть 38 млн грн. Меркулов додав, що у зв’язку з дислокацією в історичній частині Одеси, інвестор мав намір упорядкувати прилеглу територію.

Джерело: Інсайдер Україна

Правда України

ваша думка про статтю: