Оголошений у міжнародний розшук екс-керівник Укрспецекспорту Сергій Бондарчук перебуває у Великобританії

екс-керівник держконцерну "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук

Національне центральне бюро (НЦБ) Інтерполу у Великобританії підтверджує, що оголошений в міжнародний розшук екс-керівник держконцерну “Укрспецекспорт” Сергій Бондарчук перебуває в цій країні. Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури України на запит народного депутата (фракція “Блок Петра Порошенка”) Сергія Лещенка.

“Підозрюваного Бондарчука С.В. оголошено в міжнародний розшук, і згідно з повідомленням НЦБ Інтерполу у Великобританії, його відшукано на території цієї країни”, – зазначено в документі.

На цей час Генпрокуратура звернулась до компетентних органів Великобританії з клопотанням видати Бондарчука для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що Бондарчук у Великобританії готував позовні заяви до українських та європейських судів до державних інститутів України. Він вважає кримінальне провадження щодо нього сфальшованим.

Щодо свого перебування у Великобританії, Бондарчук пояснив: “Я залишився в Британії після того, як закінчилось моя службове відрядження як офіцера Служби безпеки України. Я змушений був зробити свій вибір між камерою радянського зразка ЧК-НКВД, яку для мене приготували, і свободою дій. Я обирав свободу, з якою мені буде легше довести свою невинуватість”.

Нагадаємо, що інформація про міжнародний розшук Бондарчука з’явилась на сайті Інтерполу 15 червня 2015 року. Як зазначено в анкеті Інтерполу, екс-голову Укрспецекспорту розшукують за привласнення чи розтрату майна в особливо великих розмірах.

Як повідомляла ПравдаUA, Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук Бондарчука ще в лютому 2015 року. До цього Головна військова прокуратура оголосила про підозру Бондарчукові, котрий заволодів 7,428 млн доларів з держконцерну.

На клопотання слідчого суд також наклав арешт на майно підозрюваного: 10 млн доларів в одному з українських банків та 2 автомобілі Range Rover загальною вартістю понад 2 млн грн.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: