Всі, так звані, правоохоронні органи Закарпаття кришували контрабанду

контрабанда

В СБУ вважають, що основною причиною інциденту в Мукачеві 11 липня є спроба перерозподілу контрабандних потоків і причетність до цього правоохоронців.

Про це на брифінгу в Києві повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук.

“На мій погляд, потрібно розглядати кілька версій цього конфлікту. В першу чергу, незаконне перевезення товарів на територію України. Я, безумовно, бачу, в першу чергу, цей конфлікт, оскільки певні люди” кришували “цей процес. Друга версія, яку б я перевірив, – причетність до цього правоохоронних органів“, – сказав він.

За словами Остафійчука, також спочатку розглядалася версія про вчинення теракту, оскільки певні ознаки для цього були, але за результатами перевірки ця версія не підтвердилася.

“Які версії зараз відпрацьовують співробітники Генпрокуратури, я не знаю”, – додав Остафійчук.

На запитання журналістів, чи перевіряється можлива причетність до конфлікту народного депутат Михайла Ланьо, Остафійчук відповів ствердно.

За його словами, починаючи з січня, правоохоронними органами та СБУ зокрема, було відкрито кілька кримінальних проваджень щодо одного з відомих в Закарпатті угруповань та затримано шість чоловік, один з яких пізніше втік, перебуває на волі і зараз розшукується.

Крім того, відповідаючи на питання про дачу можливої оцінки руху “Правий сектор” як збройного формування, Остафійчук зазначив: “Давати оцінку з приводу збройного формування, на мій погляд, передчасно, а от давати оцінку щодо осіб, які незаконно мають зброю, треба“.

Нагадаємо, 11 липня в Мукачеві відбулася перестрілка. Конфлікт, який намагалася вирішити міліція, розгорівся між бійцями “Правого сектора” та представниками народного депутата з групи “Воля народу” Михайла Ланьо. В результаті перестрілки загинули 3 людини – два бійці “Правого сектора” і один цивільний.

У зв’язку з перестрілкою в Мукачеві прокуратурою розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту. Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу з числа працівників центральних органів Генпрокуратури, Служби безпеки України (СБУ) і МВС для розслідування подій у Мукачевому.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: