В адміністрації президента України представили портал урядових електронних послуг

портал урядових електронних послуг

У Києві представили портал урядових електронних послуг, який на волонтерських засадах розробила команда ІТ-фахівців, громадських активістів і бізнесменів.

Як повідомив заступник голови адміністрації президента України, один з ініціаторів створення порталу Дмитро Шимків, наразі доступні дев’ять сервісів, у розробці перебувають ще близько півтисячі послуг.

За його словами, нинішня модель створення порталу електронних послуг є ефективною, оскільки у її розробку і функціонування залучені різні урядові, ділові і громадські інституції.

«Це громадські групи разом з бізнесом досить прозоро створюють інформаційні ресурси, держава бере на себе зобов’язання їх використовувати. Вона не витрачає державні кошти на їх побудову, але вона їх використовує і надає інформацію, які потрапляє у систему послуг і люди можуть з цим взаємодіяти. Такий розподіл є класичним прикладом приватно-державного партнерства», – зазначив Шимків.

При розробці порталу використали технології, які дозволяють швидко впроваджувати послуги, витримувати великі навантаження і захищати від атак хакерів, наголосив Шимків.

На сьогодні в Україні запроваджені система електронних торгів і тендерів, системи електронного документообігу (програми електронного самоврядування) працюють у низці міст України, серед яких Київ і Львів. Верховна Рада ухвалила закон про відкриття урядових даних у квітні цього року.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: