IATA дозволила авіакомпаніям зменшити стандарт ручної поклажі

IATA

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) запропонувала авіакомпаніям ввести єдиний стандарт перевезення ручної поклажі з габаритами 55х35х20 см, який менше встановленого зараз у більшості авіаперевізників.

Подібна ініціатива, за задумом IATA, має принести тільки користь пасажирам, які не будуть губитися в правилах авіакомпаній щодо перевезення ручного багажу, а також дозволить розмістити більше валіз у салоні.

Розмір 55х35х20 см був обраний після консультацій з Boeing і Airbus, оскільки дозволяє найбільш ефективно використовувати місце для ручної поклажі в літаках цих виробників.

Сумки, які відповідають новому стандарту, пропонується оснащувати спеціальним ярликом “IATA Cabin Ok”, щоб в аеропорту їх габарити не перевіряли працівники авіакомпаній.

Втім, для пасажирів нововведення несе не тільки позитивні зміни. Наприклад, зараз стандарт ручної поклажі перевищує заявлені IATA габарити у багатьох авіаперевізників, а значить, в разі його впровадження авіамандрівникам доведеться брати з собою в салон менше речей і витратитися на придбання нових валіз.

У презентації IATA вказується, що запропоновані зміни не є обов’язковими для впровадження авіаперевізниками. Однак про свою зацікавленість в нових правилах вже заявили авіакомпанії Azul, Lufthansa, Emirates, Avianca, Qatar, Caribbean Airlines, Cathay Pacific, China Eastern і China Southern.

В Україні стандарт ручної поклажі у основного авіаперевізника країни МАУ передбачає можливість брати на борт літака валізу габаритами до 55х40х20 см.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: