В квітні-травні спостерігалося стабільне зниження вартості житлової нерухомості

житло

За словами провідного фахівця АН Володимира Столітнього в квітні-травні на ринку продажу житлової нерухомості спостерігалося стабільне зниження вартості.

За два останні місяці ціни просіли приблизно на 10%. З початку року – приблизно на 25%.

На сьогоднішній день продавці намагаються тримати ціни, торгуються рідко і неохоче. При цьому, ті, хто хоче продати квартиру, йдуть на реальні поступки.

Приміром, на вул. Теліги за гостинку просили $25 000, але сторгувалися за $22 500.

Ціни на повноцінні столичні однокімнатні квартири стартують від $25 000, але за такою вартістю можна придбати “хрущовку” в спальному районі далеко від метро. За словами фахівців, в таких районах ціна квадратного метра в “хрущовках” нижче $1000, а вартість в цегляних будинках тримається на рівні $1000.

Якщо розглядати житло ближче до метро, то розраховувати можна на $32000 – 35000, найчастіше за такою ціною пропонуються квартири в будинках радянської будівлі. Хоча, можна трошки поторгуватися.

Як розповів В.Столітній, на Дарниці, недалеко від метро квартиру площею 33 кв. м продали за $31500. У центрі ціни стартують від $45000, при цьому за такою вартістю пропонують все ті ж “хрущовки” на першому поверсі і в поганому стані.

Ціни на двокімнатні квартири в столиці дорожче приблизно на $10000, а на трикімнатні – на $10000 – $20000.

За словами експертів, сьогодні на ринку вже зустрічаються пропозиції щодо продажу трикімнатних квартир на Троєщині площею близько 60 кв. м за $50000- $55000.

Вартість, в першу чергу, залежить від стану житла, і, якщо шукати квартиру в нижньому ціновому діапазоні, потрібно бути готовим до проведення після покупки капітального ремонту. А ось стан самого будинку не робить великого впливу на ціноутворення, та й для клієнтів будинок рідко є важливим чинником.

В умовах нестабільної економічної ситуації експерти не дають точних прогнозів по ринку продажу квартир. Очевидно, що власники квадратних метрів і далі будуть утримувати ціни. Але якщо курс долара буде рости, то ціни знизяться, як це було на початку 2015 року.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: