Коломойський знову відмовляється виплачувати українцям 1,8 мільярда гривень дивідендів

коломойський

Підконтрольний Ігорю Коломойському менеджмент “Укрнафти” відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів.

Про це на своїй сторінці в мережі написав виконавчий директор “Нафтогазу” Андрій Пасішник. “ПАТ “Укрнафта” отримало позовну заяву НАК “Нафтогаз України” з вимогою зобов’язати “Укрнафту” перерахувати дивіденди, нараховані на належні компанії акції у статутному фонді відповідача по 2011-2013 роки, в сумі 1,779 млрд гривень до держбюджету”, – йдеться у відгуку “Укрнафти” на позовну заяву “Нафтогазу”.

“Відповідач не згоден з висунутим компанією позовом, вважає, що права позивача ним не порушувалися, а тому існують достатні підстави для відмови в задоволенні позову”, – йдеться в документі.

В “Укрнафті” пояснили небажання платити дивіденди тим, що “Нафтогаз” заподіяв шкоду “Укрнафті” на суму 2,666 млрд гривень.

Як відомо, наглядова рада ПАТ “Укрнафта” призначила збори акціонерів на 22 липня і затвердила порядок денний, який включає зміну голови і одного з членів правління компанії.

Раніше повідомлялося, що “Укрнафта” відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що “Нафтогаз” забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У “Нафтогазі” вважають цю аргументацію незаконною.

Як раніше повідомлялося,підприємство “Нафтогаз України” має повернути 2 млрд кубометрів газу своєї дочірньої компанії “Укрнафта” для можливості сплатити борг, заявив глава правління “Укрнафти” Пітер Ванхеке.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: