Спільна антикорупційна команда ЄС і України буде відстежувати використання коштів, наданих Києву

корупція

Європейський союз і Україна найближчим часом створять спільну антикорупційну команду, яка буде відстежувати використання коштів, наданих Києву з боку ЄС, для запобігання потенційних корупційних зловживань. Про це повідомляє чиновник, залучений до процесу створення команди.

Подібна команда буде вперше створена для викорінення шахрайства в країні-бенефіціара. До неї увійдуть як українські, так і детективи з країн ЄС, які матимуть тимчасовий мандат.

Обвинувальні висновки будуть залишатися прерогативою української влади. «Ми говоримо про групу від 30 до 40 детективів із щорічним бюджетом в 5 млн. євро», – сказав європейський чиновник на умовах анонімності.

За його словами, Єврокомісія, швидше за все, формалізує пропозицію в червні, відкривши шлях для підписання угоди з Україною.

В той же час, невелика група детективів може відправитися в Україні ще до того, як всі формальності будуть завершені.

Відзначимо, 22 травня на саміті в Ризі Україна і ЄС домовилися про надання країні макрофінансової допомоги на 1,8 млрд євро. Дана допомога слідує за двома подібними програмами в розмірі 1,61 млрд євро, виданими протягом травня 2014 і квітні 2015. Загальна макрофінансова допомога становить 3,41 млрд євро, яка являє собою найбільшу фінансову допомогу третій країні за такий короткий період.

Президент України Петро Порошенко залишився задоволений результатами саміту «Східного партнерства», який відбувся в Ризі 20-21 травня.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваша думка про статтю: